بودجه بندی سوالات کنکور تجربی ۹۸ | حذفیات کنکور – فصول مهم و پرتست کنکور تجربی

با بررسی بودجه بندی سوالات کنکور تجربی، می تونیم فصل های پرتست و مهم هر یک از درس های کنکور رو شناسایی کنیم و تایممون رو با توجه به اون بین دروس و فصل ها تقسیم بندی کنیم. تو این صفحه از وبسایت سنجش یک، سوالات کنکور ۵ سال اخیر رو بررسی کردیم و برای هر یک از درس های کنکور به طور جداگانه، فصل ها رو از نظر تعداد سوالات کنکور، سطح سوالا و … مورد بررسی قرار دادیم و براتون نوشتیم. با خوندن این مطالب متوجه میشید که هر یک از فصل های درس های مختلف چه نقشی توی کنکور دارند. توی جلسات مشاوره کنکور تجربی هم یکی از مهمترین مواردی که به اون تاکید می کنیم بودجه بندی سوالات کنکور هست.

درخواست مشاوره با واتساپ https://wa.me/+989302208870
درخواست مشاوره با سروش http://sapp.ir/Sanjesh1co
درخواست مشاوره با تلگرام https://t.me/Sanjesh1co

نگاه کلی به کنکور تجربی

دفترچه عمومی: 

مدت زمان پاسخگویی: ۷۵ دقیقه

تعداد سوالات: ۱۰۰ تست چهارگزینه ای با امتیاز منفی

میانگین زمان پاسخگویی به هر تست: ۴۵ ثانیه

دفترچه اختصاصی:

مدت زمان پاسخگویی: ۱۷۵ دقیقه

تعداد سوالات: ۱۷۰ تست چهارگزینه ای با امتیاز منفی

میانگین زمان پاسخگویی به هر تست: ۶۲ ثانیه

تعداد سوالات (بدون در نظر گرفتن زمین شناسی): ۱۴۵ تست چهارگزینه ای با امتیاز منفی

میانگین زمان پاسخگویی به هر تست (بدون در نظر گرفتن زمین شناسی): ۷۲ ثانیه

تعداد سوالات به تفکیک دروس:

(ادبیات: ۲۵تست) – (دین و زندگی: ۲۵تست) – (عربی: ۲۵تست) – (زبان: ۲۵تست)

(زمین شناسی: ۲۵تست) – (ریاضی:۳۰تست) – (زیست شناسی: ۵۰تست) – (فیزیک: ۳۰تست) – (شیمی: ۳۵تست)

درخواست مشاوره با واتساپ https://wa.me/+989302208870
درخواست مشاوره با سروش http://sapp.ir/Sanjesh1co
درخواست مشاوره با تلگرام https://t.me/Sanjesh1co

بودجه بندی سوالات فیزیک کنکور تجربی نظام قدیم

تو کنکور تجربی، درس فیزیک ۳۰ تا تست میاد. مدت زمانی هم که براش در نظر گرفته شده ۳۷ دقیقه است. یعنی هر تست ۷۴ ثانیه!

تو ادامه سوالای فیزیک ۵ سال اخیر کنکور تجربی داخل کشور رو بررسی کردیم و نتیجه رو براتون نوشتیم، به بودجه بندی سوالات خیلی اهمیت بدین. می تونه تو انتخاب حذفیاتتون خیلی کمک کنه. بعضی از فصول با اینکه پرحجم و سنگین هستند اما تست زیادی ازش نمیاد. مثل مغناطیس

◄نور هندسی (فصل ۴ و ۵ فیزیک اول دبیرستان): توی ۵ سال اخیر، همیشه ۳تا از تستهای فیزیک از این مبحث طرح شده و معمولا سوال ها آسون بوده. این فصل رو به هیچ وجه نباید حذف کنی. خیلی راحت می تونی هر ۳تا تست این مبحث رو درست بزنی تو کنکور. ۳تا سوال فیزیک یعنی ۱۰ درصد فیزیک!

اندازه‌گیری و بردارها: فصل اول فیزیک (2) مبحثیه که توی 5 سال اخیر تجربی مستقیما هیچ تستی ازش نیومده. با این حال به هیچ وجه نمیشه کنارش گذاشت، چون به خصوص مبحث بردارها غیرمستقیم توی مباحث حرکت‌شناسی، دینامیک، کار و انرژی، الکتریسیتهٔ ساکن و … به کار میاد و بدون تسلط به این مبحث به اون تستها نمیشه جواب داد.

کار و انرژی: از این مبحث که فصل چهارم فیزیک (2) رو تشکیل میده هر سال 1 تست میاد، اما این همهٔ ماجرا نیست. مفاهیم کار،‌ انرژی پتانسیل و انرژی جنبشی استعداد عجیبی دارن که با مسائل حرکت‌شناسی، دینامیک، حرکت دایره‌ای، تکانه و … ترکیب بشن. مفهوم توان رو میشه توی تست‌های خیلی از مباحث دیگه که ظاهرا به کار و انرژی بی‌ربطن دید. بعلاوه، بدون درک انرژی پتانسیل و انرژی جنبشی و ارتباط بین اونها به هیچ وجه نمیشه مبحث نوسان یا مباحث تغییر انرژی پتانسیل الکتریکی و اختلاف پتانسیل الکتریکی رو درست فهمید. خلاصه اینکه حتی اگر هیچ تستی هم از این مبحث نیاد، فکر حذف کردنش رو باید از سرتون بیرون کنید.

ویژگی‌های فیزیکی مواد (چگالی و فشار): فصل پنجم فیزیک (2) از مباحثیه که هر سال ازش 1 تست اومده. توی سالهای اخیر این 1 تست از بخش فشار اون هم بیشتر فشار مایع‌ها اومده؛ البته فقط یه سال از چگالی تست دادن و از فشار تستی نیومد (کنکور 97).

مبحث دما و گرما و قانون گازها: از این مبحث، یعنی فصل ششم فیزیک (2)، توی 5 سال اخیر همیشه 3 تا تست اومده که می‌شه گفت عموما دو تا شون آسون بوده و یکی‌شون متوسط و گاهی متوسط رو به بالا. البته طراح‌های کنکور نشون دادن وقتی از قانون گازها با مبحث فشار تلفیقی سوال میدن، حتما سوال سنگین و سطح بالایی طرح می‌کنن! خوشبختانه توی سالهای مورد بررسی ما توی کنکور تجربی فقط یه بار از این تست­ها اومده (← کنکور 96 [95 خارج هم اومده]). در مجموع باید گفت این مبحث از مباحث پر سوال و تاثیرگذاره و به هیچ‌وجه نباید ازش غافل شد!

الکتریسیتهٔ ساکن: فیزیک (3) با این مبحث مفصل و حجیم شروع میشه. ازش معمولا 2 یا 3 تا تست میاد (96 و 97 سه تا تست اومدش). از بین بخش‌های مختلفش، خازن همیشه پای ثابت بوده. بقیهٔ بخش‌ها بعضی سال‌ها اومده، بعضی سال‌ها هم نیومده. سطح سوال‌ها هم می‌شه گفته متوسط رو به بالاست.

جریان الکتریکی: فصل دوم فیزیک (3) که به مبحث جریان معروفه خیلی مفصل و پر از جزئیاته. طبیعیه که تعداد تست‌هاش زیاد باشه. معمولا از این مبحث 3 تا تست میاد و برای جواب دادن به اغلب این تست‌ها باید تسلط بالایی روی مدارهای الکتریکی و تحلیل اونها داشته باشیم.

مغناطیس و القای الکترومغناطیسی: سهم این دو تا مبحث، یعنی فصل‌های 3 و 4 فیزیک (3)، همیشه 2 تا تست بوده: یه تست از مغناطیس، یه تست هم از القا. دو سه تا دلیل داریم که سرجمع نتیجه‌شون اینه که اگر قرار باشه فصل‌هایی رو حذف کنیم، این دو تا فصل باید تو اولویت باشن. یکی همینکه تعداد تست‌هاشون کمه. دیگه اینکه هر دو تا فصل خیلی وقتگیرن. آخریش هم اینکه بخش‌های بدقلقی دارن که عموما بچه‌ها خیلی را حت باهاشون کنار نمیان، به خصوص قانون لنز توی مبحث القا.

حرکت ­شناسی: فصل اول پیش (1) رو تقریبا همه سنگین­ترین فصل کل فیزیک دبیرستان به حساب میارن. هر سال 3 تا تست از حرکت­شناسی میاد و از این سه تا حتما یکیش سقوط آزاده. عموما حرکت دوبعدی و نمودار هم پای ثابت همۀ سال­ها بوده اما خیلی به ندرت پیش اومده که از یکی از این دو تا بخش سوال ندادن و به جاش از حرکت روی خط راست سوال دادن.

دینامیک: خیلی از بچه­ها این مبحث رو هم تو سنگینی هم­ردیف حرکت­شناسی می­دونن. از این فصل هم توی سال­های اخیر هر سال 3 تا تست اومده که می­شه گفت بخش­های مورد سوال، برعکس حرکت­شناسی، خیلی شسته-رُفته نیست. اما در کل میشه گفت عموما از حرکت دایره­ای و ماهواره، سطح شیبدار، کشش نخ و مسائل چند جسمی سوال میاد. بخش بسیار مهم اصطکاک هم هست که معمولا طراح با بخش­های دیگۀ دینامیک تلفیقش می­کنه.

حرکت نوسانی: سهم سومین فصل پیش (1) توی سال­های اخیر 2 تا تست بوده. یکی از این تست­ها همیشه از بخش انرژی نوسانگر اومده و تست دیگه گاهی از معادله­های حرکت نوسانگر بوده و گاهی هم از مفاهیم پایۀ این مبحث، هر چند کلا کمتر از مفاهیم پایه سوال دادن.

موج­های مکانیکی: این مبحث هم تقریبا همیشه 2 تا تست ازش میاد. یکی از تست­ها مربوط به نقش موج و گاهی هم مفاهیم پایه­ست. انصافا خیلی از سوال­های نقش موج برای بچه­ها سخته چون برای حلشون به هر حال باید بتونیم از پس اختلاف فاز بر بیاییم که کار بسیار سختیه. اما تست دیگه­ای که از این فصل طرح میکنن معمولا از بخش تار مرتعشه که اساسا فرق چندانی با لوله­های باز نداره. به خاطر همین بهتره این تست­ها رو جزو تست­های موج صوتی به حساب بیاریم. توی مباحث پیش (2) بیشتر درباره­ش توضیح دادیم. خلاصه­ش اینه که نباید از تار مرتعش غافل شد چون واقعا خیلی بی­دردسر میشه به تست­هاش جواب داد.

فیزیک پیش (2): این نیمه از فیزیک پیش مثل پیش (1) چهار فصل داره، با این تفاوت که نه اونقدر گسترده‌ست و نه اونقدر سنگین. بر عکس تصور عموم بچه‌ها، فصلهای پیش (2) رو هم خیلی سریع‌تر از مباحث دیگه می‌شه یادگرفت هم خیلی راحت‌تر می‌شه به تستهاش جواب داد. جالبه بدونید هر سال 6 تا تست از کل این مباحث میاد (یعنی 20 درصد!) از فصل صوت 2 تا تست، از فصل موج‌های الکترومغناطیسی 1 تست، از فصل فیزیک اتمی 2 تست و از فصل فیزیک هسته‌ای 1 تست. جالبتر اینکه توی بعضی سالها 1 تست هم از “تارهای مرتعش” اومده که هرچند توی فصل 4 پیش (1) هستش، ولی در اصل باید جزو مبحث صوت به حساب بیاریمش چون اگر به “لوله‌های صوتی باز” مسلط باشیم واقعا ظرف کمتر از یک ربع میشه کامل بهش مسلط شد.

درخواست مشاوره با واتساپ https://wa.me/+989302208870
درخواست مشاوره با سروش http://sapp.ir/Sanjesh1co
درخواست مشاوره با تلگرام https://t.me/Sanjesh1co
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 2.5]